ABA-liga.jpg
Datum: 15.04.2020.

Kategorija: Košarka

ABA LIGA: Koje rešenje je najpravednije?


Ovih dana u prilici smo da čujemo raznorazne izjave po pitanju završetka sezone u Aba ligi.

Sa jedne strane predsednik Crvene Zvezde Nebojša Čović izneo je svoj stav "ako se utakmice ne odigraju, sezone kao da nije bilo".

Ova ideja bi i zvučala dobro da nije upitanju Aba liga, već naprimer Kup Radivoja Koraća. Ko bi učestvovao sledeće godine u Evroligi? Šta je sa klubovima koji su izborili plasman iz Aba 2 lige u Abu 1. Mnoštvo pitanja bi moglo da se postavi na ovu temu, ali ni jedan odgovor ne bi zadovolji sve strane.

nebojsa-covic4.jpg

Partizanov kondicioni trener profesor Vladimir Koprivica izneo je svoj stav u izjavi za Tanjug:

"Moguće je više rešenja, ali dva su osnova – ili će se sezona poništiti ili će priznati Partizanu da je bio najbolji u regularniom delu. Sa tim se verovatno neće složiti klubovi koji su imali šansu da zauzmu to mesto posle plej-ofa. Sve je neizvesno. U Partizanu sam i da ga proglase šampionom, to nije isti osećaj kao kada to na terenu zaslužite".

"Ostaje nedorečenost i ne može se tome radovati neko ko iskreno voli sport i živi u njemu. Sa druge strane, problem je i da sve to što smo radili bude poništeno. Šta smo radili - ništa, zašto smo bili najbolji... Ili ovi drugi klubovi, koji su postigli neki uspeh, rezultat... Zašto da se sve to odjednom negira... Ni to nije lako. Bilo koje rešenje niti je pravedno, niti jednostavno. U ovom trenutku ljudski životi su najvažniji. Vratiće se sport, biće još, sezona i ovo će se jednom juče zvati".

ZAKLJUČAK: Pravednog rešenje nema, ali nešto će se ipak morati odlučiti. Šta je to? Videćemo...

20110513mmKopriv02.jpg

FOTO (Mondo, Hotsport)


Komentari