kk borac cacak
Datum: 28.05.2020.

Kategorija: Košarka

ABA liga otkazana: Borac iz Čačak i Split novi članovi


Nakon Skupštine ABA lige na kojoj je odlučeno da se sezona 2019/20 otkaže, da nema šampiona i ispadanja, doneta je i odluka da će u narednoj sezoni prvenstvo biti prošireno na 14 klubova.

Ovakva odluka i ne čudi, jer ovo se moglo očekivati nakon odluke Evrolige da se sezona otkaže i da sledeće godine igraju isti učesnici. Ovakva vest kod nas je najviše pogodila Partizan koji je u trenutku prekida sezone bio prvi, a očekivalo se da će baš on sledeće sezone igrati Evroligu, međutim ta čast pripala je Crvenoj Zvezdi.

Odluka o proširenju je i više nego pravedna, jer klubovi su naporni radili čitave sezone kako bi se domogli višeg ranga. Takođe, ne bi bilo ni pravedno da je neko ispao iz takmičenja, jer se eto u trenutku prekida našao kao najslabije plasirani, jer je imalo još utakmica da se igra i situacija bi mogla da se promeni.

Dva nova člana ABA lige biće KK Borac iz Čačka i KK Split, kao dve najbolje rangirane ekipe iz ABA 2 lige, koje su dobile specijalne pozivnice.

Ova dva kluba u trenutku prekida sezone bili su najbolje plasirani u ABA 2, Borac iz Čačka je bio prvi na tabeli sa 42 poena, a Split drugi sa osvojenih 35 poena.


(FOTO: kkborac.rs)


Komentari