Mornar-Bar-Partizan.jpg
Datum: 03.05.2020.

Kategorija: Košarka

Mornar se pojačava


Dok svi čekaju krajni epilog ABA lige uprava Mornara iz Bara već radi na timu za sledeću sezonu.

Ugovore su produžili najbolji igrači Džejkob Pulen, Derik Nidam i Ajzea Vajthed. Pulen je najbolji poenter Mornara ima u proseku oko 16 poena i drugi je strelac ABA lige. Pulen je u svojoj bogatoj karijeri između ostalog nastupao za Filadelfiju, Barselonu kao i Cedevitu. Poznat je kao neverovatan skorer ali sa slabijim radnim navikama.

1

Deriku Nidamu će ovo biti treća godina u klubu iz dva navrata. Može se reći i da je Nidam u neku ruku i legenda kluba jer ih je predvodio do prve titule prvaka Crne Gore. U tekućoj sezoni beležio je oko 11 poena po meču i imao oko 5 asistencija.

2

Bivši NBA igrač Ajzea Vajthed stigao je u Mornar u januaru ove godine i brzo se nametnuo kao bitan igrač u rotaciji. Imao je oko 10 poena do prekida sezone i nema sumnje da će njegov ostanak obradovati braću Pavićević.

Tu nije kraj Mornarovih potpisa. Iz Primorske je stigao reprezentativac Bosne i Hercegovine Aleksandar Lazić. Ovaj krilni igrač u proseku je beležio oko 9 poena i 5 skokova po meču.

3

Barani su u potrazi još za krilnim centrom a jedno od imena koje se pominje je bivši košarkaš Lejkersa i Budućnosti Erl Klark. Nema sumnje da će Mornar ponovo imati atraktivnu ekipu za gledanje i igrati brzu košarku na puno poena.

FOTO:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto,Koper Primorska / Žiga Mikeli, MONDO/M. Stojović


Komentari