737453_vladimir-koprivica_ls.jpg
Datum: 12.05.2020.

Kategorija: Košarka

Profesor Vladimir Koprivica jasan: Ligu ne bi trebalo nastaviti


Nove poruke stižu nam iz tabora KK Partizana o nastavku sezone u ABA ligi. Svoje stručno mišljenje izneo je profesor Fakulteta za sport i fizičku kulturu Vladimir Koprivica.

"Moje mišljenje je da ne bi trebalo da se nastave takmičenja. Mislim da je bolje da se traže neka rešenja za narednu sezonu - da se menja sistem takmičenja, da se ne smanjuje broj ekipa".

Zbog nemogućnosti treniranja u normalnim uslovima kao i zbog nedostatka takmičarskih utakmica nivo forme kod igrača je upitan.

"Nivo forme se ne može održati bez takmičenja, utakmica, grupnih treninga. Tako da su mogli eventualno da održe nivo spremnosti. Ali, teško je bez trčanja, bez kretanja od koša do koša, svako je radio koliko su mu uslovi dozvoljavali. Sproveo sam anketu, sa svima porazgovarao o svemu što su radili... Sada je naš ključni problem kako ih sve izjednačiti. Onda se ređaju ostali problemi: duel-igra, njihovo mentalno stanje, neizvesnost kada će takmičenje početi i da li će uopšte početi. Cela ekipa je iskočila u jednom stanju, a vraćaju se pojedinci potpuno različiti."

partizan_pripreme_04052020_0036.jpg

Ekipa je počela da trenira ali na otvorenom, u hali još nisu bili iako je to bilo planirano. Iz ove teške situacije izvučena je i jedna dobra stvar, svi su zdravi.

"Još nismo krenuli, ali svakako znamo da će unutra biti teško. Bitno je da su igrači zdravi, pa uz maksimalne mere opreza, i bez kontakta sa nepoznatima, treniranje u poznatoj grupi - donosi drastično manji rizik. Svako bi trebalo da se potrudi što je moguće više. Sad će i imunitet početi da jača izlaskom iz kuće, pa će valjda biti sve u redu. Alen je na vezi i sa stranim igračima, šalje im određeni program, svi su u različitim uslovima, pa rade koliko je moguće."

unnamed.jpg

IZVOR: Novosti


Komentari