117-1171721_serbian-tennis-novak-djokovic-wallpaper-and-background-novak (1).jpg
Datum: 03.04.2020.

Kategorija: Tenis

Novak Đoković pokrenuo akciju pomoći nižerangiranim teniserima


Naš proslavenji teniser Novak Đoković kao predsednik Saveta Udruženja profesionalnih tenisera pokrenuo je akciju pomoći nižerangiranim teniserima. Nažalost padnemija korona virusa je uspela da uzdrma i svet tenisa koji je oduvek važio kao sport za bogate, ipak stvari ne stoje tako.

Mnogi teniseri koji nisu uspeli da se domognu prvih 50 pozicija na ATP listi se nalaze u finansijskom problemu, jer bavljenje tenisom je izuzetno skupo ako niste u vrhu rang liste zbog toga što sponzori ne žele da sklapaju unosne ugovore sa nižerangiranim teniserima, pa njima onda ostaje samo to da osvajaju nagrade na turnirima, koje ruku na srce nisu male.

Novak Đoković shvativši u kakvom se problemu nalaze mnogi teniseri jer trenutno nema turnira na kojima bi mogli da se takmiče, i tako zarade novac, odlučio je da organizuje akciju pomoći, jer usled otkazivanja Vimbldona moguće da će i mnogi manji turniri tu odluku o otkazivanju mnogo lakše doneti, pa postoji mogućnost da se do kraja godine ne odigra ni jedan turnir.

Ovakva trenutna situacija u svetu tenisa ne odgovara nikome, mnogi jesu finansijski dobro obezbeđeni, ali oni imaju drugih problema, mnogi su pri kraju karijere i ovo ne odgiravanje turnira može zauvek da ih skloni sa teniskih terena. U takvom problemu se nalazi i Rodžer Federer, jer se već sad dovodi u pitanje njegov nastavak karijere. Naš Nole ima drugi problem, njemu ova situacija ne odgovara, jer mu prekida niz pobeda, to jest, pitanje je u kakvoj formi će se vratiti na terene, da li će i dalje ostati dominantan.

Ali i pored svega ovog, Novak je našao vremena, a mnogi teniseri tvrde da je izuzetno aktivan povodom ovoga, i rešio je da pomogne svojim kolegama, a sam način prikupljanja pomoći će biti objavljen u narednim danima. Podsećanja radi Novak i Jelena Đoković su donirali milion evra pomoći Srbiji u borbi protiv korona virusa.

(FOTO: Fondacija Novak Đoković)


Komentari