26269054-8143563-image-a-2_1584981576554.jpg
Datum: 03.04.2020.

Kategorija: Ostali sportovi

Ferguson želi da skine Nurmagomedova sa trona bez borbe


Trenutni šampion Habib Nurmagomedov će po svemu sudeći ostati bez UFC titule u lakoj kategoriji i to bez borbe, a razlog više nego opravdan. Zbog trenutnog stanja sa korona virusom mnoge zemlje su zatvorile svoje granice, pa tako i Rusija iz koje je Habib, iako postoji mogućnost da se Rusija napusti privatnim avionom situacija ni u jednoj zemlji nije sjajna, i niko ne može da vam garantuje da se nećete zaraziti.

Kao što mnogi znaju UFC 249 bi trebalo da se održi 18. Aprila, ali bez ugovorenog mesta za održavanja, jer je već bila otkazivana, ali UFC želi po svaku cenu da organizuje 249. veče borbe. Na toj istoj večeri je trebalo da se održi borba između izazivača Tonija Fergusona i aktuelnog šampiona Habiba Nurmagomedova, ali Habib je javio da neće moći da prisustvuje. Samo dan nako te odluke Toni Ferguson insistira da se borba održi, a ukoliko Habib ne bude prisustvovao, kao što je najavio, titula će ići Fergusonu bez borbe.

Nadamo se da će se organizatori UFC 249 strpeti i sačekati bolje uslove za održavanje ovog takmičenja, svi znamo da je Habib u sjajnoj formi i da bi to bila vrhunska borba koja treba da se održi, valjda će to i organizatori shvatiti.


Komentari