Bundesliga logo
Datum: 13.04.2020.

Kategorija: Fudbal

NEZVANIČNO: Bundesliga se nastavlja 9. maja


Nemačka fudbalska liga (DFL) je najavila da će se Bundesliga nastaviti 2. maja, ali je sve izvesnije da će se to ipak desiti 9. maja. Ova odluka će biti definitivno potvrđena 30. aprila kada bi trebala da se održi generalna skupština DFL-a.

Za sad nije tačno precizirano kako će izgledati nastavak takmičenja, ali je gotovo sigurno da će se igrati po posebni uslovima. Jedna od mogućih varijanti je da se utakmice igraju po ubrzanom rasporedu i to bez prisustva publike. Takođe, gotovo je sigurno da kad Bundesliga ponovo nastavi sa odigravanjem mečeva da će svi koji budu prisutni na terenu morati da se dan ranije testiraju na korona virus, uključujući i sudije.

Klubovi Bundeslige su već krenuli sa treninzima, naravno u manjim grupa, a ove nedelje bi trebali da krenu sa normalnim održavanjem treninga, iako pandemija korona virusa ne jenjava.

Legenda Bajerna, Karl Hajnc Rumenige, je rekao da postoje dva razloga zbog kojih Bundesliga mora što pre da nastavi sa takmičenjem. "Prvi je sportski, moramo dodeliti titulu najboljem, odrediti ko će igrati u kojem evropskom takmičenju, ali i ko će ispasti iz lige", rekao je Rumenige, "a drugi je ekonomski, televizije koje prenose utakmice imaju veliki uticaj na budžete klubova i to treba imati na umu".

Na pomentoj generalnoj skupštini DFL-a, 30. aprila, će se odlučivati i o sudbini ostalih nemačkih fudbalskih liga, ostaje da vidimo kakve će se odluke doneti.

Što se tiče nastavka Superlige Srbije, ni potpredsednik FSS , Marko Pantelić ne zna kako će se tačno situacija odvijati.


(FOTO: GoodFon.com)


Komentari