signings2019.png
Datum: 08.04.2020.

Kategorija: Košarka

Predlozi se samo nižu, ali da li je i jedan ispravan?


Ovih dana bili smo u prilici da čujemo razne izjave pojedinih predstavnika klubova na koji način bi se mogla okončati ova košarkaška sezona 2019/2020.

Jedna takva stiže nam direktno iz Rusije gde direktor Himkija Pavel Astahov poručuje sledeće: Sudeći po vestima, u svim evropskim zemljama, uključujući i Rusiju, svakodnevno se povećava broj zaraženih ljudi.Situacija se samo pogoršava, a prema mišljenju stručnjaka, vrhunac epidemije još nije prošao.

Zato ne mogu ni da zamislim kako će Evroliga da završi sezonu. Šta ako ne bude moglo da se nastavi? Bilo bi onda logično da zadrže sve učesnike iz ove sezone. Kako neko može dabude isključen, ili da se prihvati neki novi tim ako sezona 2019/20 nije okončana- izjava za rusku Izvestiju.

On smatra da je najbolje rešenje u slučaju ne nastavka sezone da se zadrže prošlogodičnji učesnici i samim tim poništi sve što su neki klubovi ostvarili u ovoj sezoni.

Kada je upitanju Evrokup tu je situacija nešto lakša, moguće je organizovati plej-of i tako dobiti šampiona.

Za konačnu odluku moraćemo da sačekamo da pandemija Korona virusa prođe i da se donese rešenje na obostrano zadovoljstvo svih klubova učesnika bilo kog takmičenja. Da li je to moguće? Videćemo...

FOTO (Getyy Images)


Komentari