Fudbalski-teren376.jpg
Datum: 07.05.2020.

Kategorija: Fudbal

Borac Čačak, Jagodina, IMT i Železničar u Prvoj ligi Srbije


Odluka Odbora za hitna pitanja FSS-a da se sva fudbalska takmičenja nižeg ranga završe, a šampioni proglase po trenutnom plasmanu doneta je na iznenađenje mnogih. Među takmičenjima nižeg ranga spadaju sva ligaška takmičenja osim Prve lige Srbije i Super lige Srbije.

Srpske lige su treći rang takmičenja u srpskom fudbalu, a ima ih ukupno četiri, to su Srpska liga Zapad, Srpska liga Istok, Srpska liga Vojvodina i Srpska liga Beograd.

Srpska liga Zapad

Šampion: Borac Čačak (Čačak)

Borac Čačak nekadašnji superligaš, prošle sezone je istupio iz Prve lige Srbije zbog problema sa dugovima. Ove sezone je igrao odlično, a do prekida takmičenja uspeo je da ostvari čak 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu iz Požege. Nadamo se da je uspeo da izmiri svoje obaveze prema igračima, i da će ponovo moći da zaigra u Prvoj ligi Srbije, jer je plasman obezbedio.

Borac Čačak

Srpska liga Istok

Šampion: FK Jagodina (Jagodina)

Osvajač Kupa Srbije 2013. godine, nakon ispadanja iz Super lige Srbije u sezoni 2015/16 uspeva samo dve sezone da ostane u Prvoj ligi Srbije i od tad je redovan takmičar Srpske lige Istok. FK Jagodina ima 5 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost iz Popovca, a samo 6 bodova prednosti u odnosu na OFK Sinđelić iz Niša. FK Jagodina nije bila dominantna u ovoj sezoni, a nadamo se da će sledeće sezone zaigrati kao nekad.

Fk Jagodina

Srpska liga Vojvodina

Šampion: Železničar (Pančevo)

Već nekoliko sezona Železničar iz Pančeva je bio takmičar u Srpskoj ligi Vojvodine, a ove sezone je sjajnim partijama zauzeo prvo mesto. Železničar nije pretrpeo ni jedan poraz, a na 17 odigranih utakmica je primo svega osam golova. Želja iz Pančeva ima 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Bačku 1901 iz Subotice. Činjenica je da se u Pančevu već duže vreme nije igrao prvoligaški fudbal, pa možemo slobodno reći da se fudbal vraća u Pančevo.

Železničar Pančevo

Srpska liga Beograd

Šampion: IMT (Novi Beograd)

Prošle sezone IMT je bio drugoplasiran, a ove sezone je zauzeo prvo mesto sa 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Zvezdaru i treće plasiranu OFK Beograd, koje su imale isti broj bodova. IMT je klub sa Novog Beograda, a navijači stadion na kojem igra nazivaju "Old Traktor Arena". IMT će naredne sezone zaigrati Prvu ligu Srbije, a verujemo da će Old Traktor Arena biti puna.

FK IMT

(FOTO: facebook,supersport,morava.info,kupindo)


1 Komentar

komentar avatar
Istina пре 6 месеци
Traktor institucije traktor arena