20180201184110_463081.jpg
Datum: 20.05.2020.

Kategorija: Fudbal

Koroman ima šta da poruči Zvezdi, Partizanu i FSS


Nekadašnji igrač Crvene zvezde Ognjen Koroman osvrnuo se na trenutno stanje u srpskom fudbalu. Nije štedeo FSS, ali ni svoju Crvenu zvezdu. Na glas je rekao ono što cela Srbija zna, dosta je bilo nameštanja u korist Partizana i Crvene zvezde.

Malo mi je krivo što je naš fudbal došao na ove grane… Nemam ja kritike ni prema Kokezi, ni prema Fudbalskom savezu Srbije. Oni su najmanje krivi. Krivi smo svi mi koji smo dozvolili da takvi dođu, što se fudbal igra zbog kladionice i što se svi dodvoravaju Zvezdi i Partizanu. Što je sve namešteno i izbacuju jedan klub i kažnjavaju jedan klub koji je kao namestio utakmicu, a svi drugi su igrali ‘pošteno’. Sramno je sve

Koroman se dotakao i utakmice između Kabela i Smedereva koja je proglašena za neregularnu.

Osećam se poraženo, ne kao trener Smedereva, jer ja još nisam ni jednu utakmicu izgubio u ovom klubu od kad sam trener. Moj poraz je u tome ko nas vodi. Ne moj bivši klub, već ceo fudbalski sistem, to me boli. Osećam se poraženo kao bivši sportista, koji je odigrao preko 40 utakmica za reprezentaciju svoje zemlje, osećam se poraženo kao bivši igrač Zvezde sa preko 150 nastupa, osećam se poraženo jer moj OFK Beograd u kome sam stekao reputaciju zbog lopovluka igra u 3. ligi, a treći je klub o tradiciji u državi i po stvaranju mladih igrača možda i prvi. Osećam se poraženo što neću da imenujem neke ljude sa tako odvratnim nadimcima koji kroje naš fudbal. Pitamo se posle zašto se nigde ne kvalifikujemo, pa teško da i hoćemo više.

Takođe, imao je šta da poruči i ljudima iz Crvene zvezde.

Osećam se poraženo što lične interese pojedini predsednici lome preko klubova, njih nije briga za porodice fudbalera i da li su plate legle i od čega će da žive ta naša deca. Zvezda plati 8 fudbalera iz inostranstva i svakom od njih da godišnju platu od 500.000 evra u proseku! Posle dovede dva svoja igrača iz drugoligaša Grafičara (Nikolić i Gavrić) i oni im budu najbolji igrači. Pa, čekaj, ko je lud? Da ćutim? Zašto? Pa, ja sam odrastao na Marakani i tu sam ostavio svoje detinjstvo. Kome da ćutim i još manje da se plašim nekoga? Sramota je ko se dovodi, a naša deca i talenti nestaju. Meni ne može da se naredi, na mene ‘navijač’ ne može da izvrši pritisak, jer imam i ja svoje ‘navijače’, znaju to i oni. Boli me što smo dotakli dno. Ali, boriću se časno i pošteno gde god budem radio, nisam poltron i neću da prećutim nikome – zaključuje Koroman u svom obraćanju.

Mnogima se neće svideti šta je Ognjen imao da kaže, ali ne mogu svi da ćute na evidentno loše stvari koje se dešavaju u našem fudbalu.


3 Komentara

komentar avatar
Pepito , пре 4 месеца
Pa mi znamo da Koroman ima Pravo ali oni Glavestine (Koji se ne razume u Futbal) ,oni i ove Agente treba pod Hitno ,u Zabeli ...Sta ce nima Agenti nije ovo Kuplerai ..?
komentar avatar
Vladimir пре 4 месеца
Svaka mu čast nažalost svi mi znamo da je ovo istina da monopol imaju Zvezda i Partizan da su u mnogo čemu povlašćeni dok ostali trpe i stagniraju
komentar avatar
Томислав пре 4 месеца
Све што је Короман изговорио је оно што знају и мисле многи поштени залјубљеници у фудбал, међу које убрајам и себе, и ту нема шта да се одузме, а можда има још доста тога да се дода. Међутим, проблем која снага и организованост тих снага може то да елиминише у циљу оздрављења нашег фудбала, јер постојеће структуре су дубоко заце- ментирали своје позиције и није лако отерати их, алије свакако могуће.