Real Madrid, Bajern Minhen i Inter Milano trebalo bi da se suoče sa humanitarnim turnirom 2021. koji se zove Evropski kup solidarnosti, a cilj je prikupljanje novca za zdravstvene resurse u Italiji i Španiji u borbi protiv pandemije koronavirusa.
Datum: 19.05.2020.

Kategorija: Fudbal

Kup solidarnosti 2021: Real Madrid, Bajern Minhen i Inter Milano!


Real Madrid, Bajern Minhen i Inter Milan trebalo bi da se suoče sa humanitarnim turnirom 2021. pod nazivom Evropski solidarnost kup, sa ciljem prikupljanja novca za zdravstvene resurse u Italiji i Španiji u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Španija i Italija bile su dve najteže pogođene evropske države tokom krize Covid-19, pri čemu su zabeležene 27.709 i 32.007 smrti.

Svakodnevni život - uključujući sport - doživeo je ogromne promene u obe zemlje u poslednja dva meseca, s tim da su mere zataškavanja tek nedavno počele da se smanjuju.

Trojica velikana igraće utakmice sledeće godine kako bi se utvrdio pobednik Evropskog solidarnog kupa, ali glavna svrha biće pomoć u kupovini sanitetskog materijala i izražavanje zahvalnosti medicinskim stručnjacima na njihovom radu tokom pandemije.

1

Utakmice će se igrati u svakom od tri grada, a turnir je najavljen za 2021. godinu u nadi da će navijači još jednom moći da prisustvuju.

Događaj solidarnosti biće tri fudbalske utakmice održane tokom 2021. u gradovima Madridu, Minhenu i Milanu. Datumi ovih utakmica zavise od kalendara takmičenja i naravno, kada će se navijači moći vratiti na tribine.

"Tri tima će se suprotstaviti jedni drugima: Madrid protiv Intera će se dogoditi u Madridu, Inter protiv Bajerna je predviđen za Milan, a Baiern protiv Madrida biće održan u Minhenu. Prihodi od ovih igara biće namenjeni kupovini zdravstvenih resursa u Italiji i Španiji.

"Zdravstveno osoblje koje se i dalje bori protiv pandemije biće zastupljeno na svim igrama. Tri kluba žele pokazati ovim herojima svu našu solidarnost, poštovanje i zahvalnost."

Bajern je u nedelju nastavio svoju bundesligašku kampanju 2019-20, pobedom od 2-0 nad Unionom Berlin. Očekuje se da se od LaLige i Serie A neće početi najranije sledećeg meseca.


Komentari