u četvrtak je održan sastanak **Francuske Profesionalne Fudbalske lige (LFP)** gde je doneta konačna odluka. Pričalo se o raznim opcijama, čak i o odigravanju takmičenja u drugoj zemlji, na šta je **Pariz Sen Žemen** bio voljan da pristane. Titula je ipak
Datum: 01.05.2020.

Kategorija: Fudbal

Pariz Sen Žemen proglašen prvakom Francuske


Nakon što je francuska vlada odlučila da suspenduje tekuću sezonu kao i sva ostala sportska takmičenja, kao i višemesečnih raspravki o tome da li završiti sezonu, u četvrtak je održan sastanak Francuske Profesionalne Fudbalske lige (LFP) gde je doneta konačna odluka. Pričalo se o raznim opcijama, čak i o odigravanju takmičenja u drugoj zemlji, na šta je Pariz Sen Žemen bio voljan da pristane. Titula je ipak otišla u Pariz.

Može se reći i zasluženo, jer su celu sezonu bili dominatni te su pre prekida sezone imali čak 12 bodova prednosti od Marselja kao i jednu utakmicu manje.

Marca

Što se tiče Lige Šampiona, Pariz Sen Žemenu će se pridružiti drugoplasirani Marselj i trećeplasirani Ren, koji će konačno moći da zadrže metu Real Madrida Eudarda Camavingu.

U Ligu Evrope idu Lil (četvrti), Rems (peti) i Nica (šesta) kako ni Liga Kup a ni Kup Francuske neće biti održani. Lion koji je na sedmoj poziciji i finalista Liga Kupa, se neće kvalifikovati za Ligu Evrope.

Što se tiče relegacije u Ligu 2 idu Amjen (20) i Tuluz (19). Nim koji se nalazi na prvi na relegacionoj grupi (17) ostaće u Ligi 1 jer neće biti promocije klubova iz Lige 2.

Za promociju u Ligu 1 izborili su se Lorjen i Lans i neće biti plej-ofa za za treću ekipu.

Zlatnu kopačku će deliti Kilijan Mpabe i Visan ben Jeder koji su delili prvo mesto liste strelaca sa 18 golova.


Komentari