U petak je održan sastanak **Premijer Lige** sa engleskim klubovima  gde je dat predlog pod nazivom **"Project Restart"**, na kojoj je potvrđena posvećenost klubova da završe sezonu i gde je stavljeno do znanja da se liga ne može završiti na sistemu domaćin-gost iz bezbednosnih razloga.
Datum: 03.05.2020.

Kategorija: Fudbal

"Project Restart": 8 neutralnih stadiona ukoliko se nastavi Premijer Liga


U petak je održan sastanak Premijer Lige sa engleskim klubovima gde je dat predlog pod nazivom "Project Restart", na kojoj je potvrđena posvećenost klubova da završe sezonu i gde je stavljeno do znanja da se liga ne može završiti na sistemu domaćin-gost iz bezbednosnih razloga.

Planovi ponovnog pokretanja bili su dobro prihvaćeni, ali i dalje postoji protivljenje u pogledu konkurencije i integriteta oko ideje da se sezona završi na neutralnim mestima. Razumelo je se da će se gledati na korišćenju od osam do deset stadiona, sa mestima koja će se birati tako da olakšaju održavanje socijalne distance, što bi islo u korist mestima van grada.

Popularni sportski portal The Sun je predložio 8 stadiona, sa Brajtonovim "Ameks" stadionom i Sauthemptonovim "St Mary's" kao domaćine zapadne obale. Vest Hemov "London" stadion i Arsenalov "Emirates" ko domaćini u prestonici, a Lesterov "King Power" i Aston Vilin "Villa Park" kao stadioni u Midlandsu. A "Old Traford" i "Etihad" u Mančesteru bi bili baza na severu.

3 Stadion Brajtona

Naznačeno je da nijedan klub neće igrati na svom stadionu, da bi se održao integritet Premijer Lige.EFL je takođe predložio da se utakmice igraju bez navijača. Takođe je razumljivo da je Fudbalska Liga Engleske (EFL) i dalje željna da mečeve odigra na regularnim stadionima iza zatvorenih vrata, ali su svesni da zbog cele situacije planovi moraju da se menjaju.

Od klubova se očekuje da razmatraju stavke "Project Restart" negde posle 7. maja, kada vlada mora preispitati trenutnu blokaduVelike Britanije.


Komentari