4131555935dbedbccdb446333463250_w640.jpg
Datum: 12.05.2020.

Kategorija: Košarka

Ostoja: Mi smo spremni


Predsednik KK Partizana Ostoja Mijailovi u razgovoru za grčki SNDA pričao je o trenutnom stanju u klubu, njihovim ambicijama kao i o treneru Andrei Trinkieriju.

"Ključno je bilo da pokažemo da smo spremni da načinimo ovu organizaciju velikom ponvo. Da smo spremni za sve izazove, da zaradimo poverenje što je ključ svakog posla. Jedini način da se do toga dođe je korak po korak. Mnogi su prepoznali šta radimo i pomogli su, bivši igrači su oprostili dugove, neki biznismeni su nam se pridružili, investirali su i polako smo gradili jak sistem koji može da ide napred bez obzira na sve. Napravili smo prostor sportskom sektoru da radi bez tenzija i došao je rezultat kao nagrada".

Dotakao se i nedavnog citata Trinkierija kako je svaki trening u Partizanu kao "kuća slavnih".

"Kuća slavnih koju imamo... to novac ne može da kupi. to je nešto što čini ovaj klub posebnim. Ljudi vole Partizan i deo su porodice doživotno. Kao i u svakoj porodici deca vole da vide svoje poznate pretke i da uče nešto od njih. Nekad i bacanje koske sa idolom je ekstra motivacija za mladog igrača. Moj odnos sa njima je zasnovan na poštovanju i poverenju i ponosan sam na podršku Kićanovića, Obradovića, Danilovića".

Jedno od ključnih pitanja koje su Grci postavili Ostoji bilo je i to kada će Partizan ponovo izaći na megdan evroligaškim ekipama.

"Ima mnogo 'ako' u tom pitanju i mnogo otvorenih tema. Cela Evroliga se nada da će se sezona završiti na terenu i samo smo o tome pričali. Šta će se desiti ako se sezona otkaže, ko će igrati, u kakvom formatu, to je nešto što što moramo da ostavimo za slućaj 'ako se desi'. Nema roka, ali sam uveren da smo spremni za Evroligu već sada. Zapravo mislim da smo to pokazali"

Kako je to izgledalo dok je Partizan bio u Evroligi:


Komentari