Naredna sezona u Evrokupu biće dosta drugačija, dok je Liga šampiona dobila dva velika pojačanja.
Datum: 19.05.2020.

Kategorija: Košarka

Partizan, Budućnost i Olimpija sledeće sezone u Ligi Šampiona? Darašufaka i Ritas pristali na poziv!


Naredna sezona u Evrokupu biće dosta drugačija, dok je Liga šampiona dobila dva velika pojačanja.

Spisak učesnika u Evrokupu naredne sezone pretrpeće određene izmene, Ritas iz Viljnusa će od naredne sezone igrati u FIBA ligi šampiona umesto u Evrokupu! Na isti korak odlučila se i Darušafaka, kao i Retabet Bilbao.Iz FIBA podsećaju da je Ritas klub sa istorijom, osvajali su pet puta šampionat litvanije, kao i dva puta ULEB kup.

Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu ovim vrhunskim klubovima, koji igraju u nekim od najjačih liga Evrope. Ubeđen sam da će našem takmičenju doneti nešto posebno – rekao je Patrik Komnios i dodao:

Njihovo prisustvo oslikava uspešan rast i razvoj našeg takmičenja, zadovoljni smo što je sve veći broj klubova uvidelo da košarkaška Liga šampiona pruža pravo iskustvo, kao i visok nivo takmičenja za klubove. Oduševljeni smo što sve više timova ima koji imaju ambiciju da osvajaju trofeje žele da igraju u Ligi šampiona – dodao je on.

A da bude jos zanimljivije, FIBA je opet izvukla oruzja i krenula na Evrokup timove sa Balkana. Kako se vrte informacije po medijima, pozive da igraju u FIBA Ligi Šampiona dobili su Partizan, Cedevita i Olimpija. Da li će prihvatiti?


Komentari