deportivo.jpg
Datum: 08.04.2020.

Kategorija: Fudbal

Kako je Deportivo srušio strašni Milan


Noć kada je Deportivo u jednom od najvećih preokreta srušio tada Evropskog prvaka i jednu od najboljih ekipa u istoriji Milan.

Na talentovanu ekipu Deportiva, vladajući Evropski šampioni su čekali u četvrtfinalu Lige šampiona za sezonu 2003/04. Prva utakmica igrala se na San Siru, iako je bilo samo 1-0 posle 45. minuta pogodkom Kake, ali u drugom Milan je pokazao silu za samo 9 minuta sve je palo u vodu po Deportivo. Herakulinosi su primili tri gola a redom su se u strelce upisali Ševčenko, Kaka i Pirlo. Ah taj Kaka i zlatna lopta 2007, ali to je neka druga priča.

kaka

Nemogući zadatak je čekao Deportivo na Riazoru. Herkulinosi su u to vreme bili talentovana ekipa sa imenima kao što su Huan Karlos Valderon, Dijego Tristan, Žorž Andrade, Kapdevila, Pandiani i drugi...

Na krcatom Riazoru čekao se revanš. Deportivo je u utakmicu ušao kao uragan sa dosta pritiska te je Valter Pandiani postigao gol posle samo 5 minuta. Dobio je centrašut sa leve strane, predriblao Maldinija i postigao gol pored Dide. To je start koji je Deportivo hteo, a Milan pokušao da izbegne. Pokušao je Milan preko Kake ali je Molina bio na visini zadatka. Igrao se 35. minut i bilo je 2:0, talentovani plejmejker Huan Valderon je bio strelac. Već na poluvremenu bilo je 3:0. Sjajno poluvreme za Depor, 4:4 u ukupnom skoru i Riazor je goreo. Tačku na utakmicu stavio je rezervista Fran, predriblavši zaspalog Gatuza i postigavši četvrti gol. 4:0! igrači Milana u šoku. Deportivo je to veče pisao istoriju, te je postao prvi klub koji je nadoknadio tri gola minusa posle prvog meča.

Deportivo

Deportivo je stao u polufinalu izbacio ih je Murinjov Porto a Milan bi tu i sledeću sezonu(Istanbul 2005 ali o tome neki drugi put) najradnije izbrisao iz istorije.

Andrea Prilo je kasnije u svojoj autobiografiji izjavio kako ga je dugo proganjala ta za njega teška noć u La Korunji.

Deportivo je danas u drugoj ligi i daleko od stare slave. Na Riazoru je ostalo samo sećanje na slavna vremena ovog kluba.

Sastavi:

Deportivo La Coruna : Molina; Manuel Pablo, Romero, Nalbet, Andrade, Mauro Silva, Sergio (Dušer, 87), Viktor, Lukie (Fran, 65), Valeron (Djalminha, 90), Pandiani

Milan: Dida; Kafu, Pancaro (Rui Kosta, 77), Nesta, Maldini, Pirlo (Seržinjo, 58), Sedorf, Gatuzo, Kaka, Tomason (Inzagi, 67), Ševčenko

Foto: Maxbet


Komentari