19910410npSavicev16-min.jpg
Datum: 10.04.2020.

Kategorija: Fudbal

NA DANAŠNJI DAN: Savićević do Pančeva


Na današnji dan pre 29. godina Crvena zvezda je odigrala jednu od svojih najboljih utakmica u istoriji i to u polufinalu Kupa Evropskih šampiona protiv slavnog Bajerna na Olimpijskom stadionu u Minhenu.

Bavarci su bili vicešampioni kontinenta imali su moćan i jak tim na svim pozicijama, najbolji igrač bio je Laudrup a bili su tu i nemački reprezentativci Ton, Volfat, Koler, Auman i Augentaler.

Nije sve tako dobro krenulo po Crvenu zvezdu izgubljena lopta na polovini Bajerna, uledila je brza kontra Bavaraca i strelac gola je bio Rolan Volfart. Crveno-beli se nisu predavali strpljivo su čekali svoju šansu i dočekali na savomo isteku prvih 45. minuta kada je usledila konta, Prosinečki je gurnuo pas ka Biniću a ovaj preciznim centaršutem na drugoj stativi pronašao koga drugog nego Darka Pančeva(zlatna kopačka te sezone).

U drugom poluvremenu postojao je samo jedna tim, igrao se 70. minut kada su Savićević i Pančev odigrali dupli pas i Savićević se našao sam ispred golamana Aumana, naravno majstoru kakav je bio Savićević nije bilo teško da ga savlada i postavi konačnih 2-1 na prepunom Olimpijskom stadionu.

U revanšu a i kasnije u finalu svi znamo šta se desilo. Ta sezona je ispisana zlatnim slovima u bogatoj istoriji Crvene zvezde.

Foto: Vesti online


Komentari