zvezda-liga-sampiona-02-830x553.jpg
Datum: 17.05.2020.

Kategorija: Fudbal

Zvezda mogući nosilac u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona


Gotovo je izvesno da će Crvena zvezda postati novi-stari prvak Srbije, za to im je potrebna još jedna pobeda u preostala četiri kola. Dok čekaju nastavak prvenstva crveno-beli osluškuju i razvoj situacija u ostalim prvenstvima a pre svega u ligama Danske i Švajcarske.

Da bi Zvezda bila nosilac u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona potrebno da se poklope rezulatati 3 od 4 lige, gde se ekipe koje imaju veći koeficijent od Crvene zvezda bore za prvo mesto.

Za sada po crveno-bele stvari se odvijaju dobro, Kipar je prekinuo svoje prvenstvo a APOEL koji ima bolji koeficijent od Zvezde neće biti prvak već će Kipar u kvalifikacijama predstavjati Omonija a ona ima slabiji koeficijent od Crvene zvezde.

Danska svoju ligu nastavlja 29. maja a i tu se stvari odvijaju dobro po šampiona Srbije jer je gotovo izvesno da Kopenhagen koji ima bolji koeficijent neće postati prvak države.

Potrebno je još da Olimpijakos ne postane prvak Grčke ali tu Crvenoj zvezdi ne idu stvari na ruku jer je gotovo izvesno da Olimpijakos uzima titulu. Poslednja nada Zvezdi je švajcarski Sent Galen koji se trenutno bori sa Jang Bojsom za titulu, imaju isti broj bodova ali i bolju gol razliku od Jang Bojsa i u slučaju prekida prvenstva Sent Galen bi bio prvak Švajcarske.

Kako god bilo, Crvena Zvezda ima dobre šanse da se i ove godine nađe u elitnom društvu.

zvezda_2.jpg


Komentari