Fudbalski savez Srbije u Staroj Pazovi
Datum: 07.05.2020.

Kategorija: Fudbal

FSS: Super liga, Kup i Prva liga nastavljaju takmičenje, ostale lige su završene


Fudbalski savez Srbije je održao sednicu Odbora za hitna pitanja u Kući fudbala u Staroj Pazovi. Na sednici su donete važne odluke za srpski klupski fudbal.

Predstavnici svih klubova Super lige Srbije su izneli svoje mišljenje, a nakon toga je bilo i glasanje. Odlučeno je da se sezona 2019/20 završi odigravanjem preostala četri kola regularnog takmičenja, bez plej-ofa i plej-auta. Ovakav format podržala je većina klubova, dok je samo njih pet bilo za odigravanje svih kola (Crvena Zvezda, Partizan, Spartak, Čukarički i Radnički Niš). Prva liga Srbije će se odigrati na sličan način kao i Super liga Srbije.

Kup Srbije će se odigrati kao što je i bilo planirano na početku sezone, jedina izmena će biti to što se neće igrati revanš utakmice u četvrtfinalnim utakmicama, podsećamo da je odluka o odigravanju samo jedne utakmice u polufinalnim susretima doneta pre početka sezone. Nakon žreba četvrtfinalnih parova termini odigravanja utakmica će biti 3. juna (četvrtfinale), 10. juna (polufinale) i 24. juna (finale).

Prolećni deo sezone bi trebao da počne 30. maja, a završetak je predviđen za 20. jun. A sam format takmičenja će biti naknadno usklađen u konsultacijama sa klubovima Super lige i Prve Lige Srbije. Naravno moraće se poštovati i zdrastvene preporuke, pa će utakmice biti odigrane bez publike.

niži rang takmičenja

Lige nižeg takmičarskog ranga i lige amaterskog ranga su završene zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Takođe ovakva odluka se odnosi i na lige mlađih kategorija. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno. Što znači da će se gledati trenutna tabela. Mnogi klubovi će verovatno biti nezadovoljni ovakvom odlukom FSS, ali to je racionalna odluka kako bi se fudbal igrao normalno sledeće sezone.

(FOTO: insajder, ilovezrenjanin)


Komentari