20190701160735_546098-min.jpg
Datum: 17.04.2020.

Kategorija: Fudbal

Kinez u Crvenoj zvezdi


Kako prenose mediji u Kini jedan od najtalentovanijih fudbalera u državi prelazi u Crvenu zvezdu. He Sjaoke ima 16 godina igra na poziciji napadača i nasutpao je za Šandong, on je već bio tri meseca na probi u Crvenoj zvezdi i trenirao je sve do prekida šampionata.

Sjaoke je otkrio i kakav je sistem treninga u Zvezdi i Srbiji.

"Bio sam potpuno iscrpljen posle prvih treninga i umor je bio jedini osećaj koji sam imao. Prvi trening sam odradio 5. februara pošto sam ustao iz kreveta u pet ujutro. Trenirao sam sat vremena, od šest do sedam, ali treninzi na prazan stomak su mi baš teško pali. Sada sam se već navikao"

Ispričao je kako mu je bilo na debiju.

"Na oko 20 minuta do kraja sam dobio šansu da uđem sa klupe. Igrao sam na levom krilu umesto kao centarfor što mi je omiljena pozicija. Bilo je to čudno iskustvo, ali sam nastavio da se krećem i da čekam šansu. Dao sam sve od sebe da pokažem potencijal i na kraju sam postigao gol levom nogom. Postizanje gola na debiju me je baš ohrabrilo i dalo mi energije za dalje treninge. Kao novajlija, retko kada sam u startnih 11, ali ostao sam pozitivan"

Kinezi u ovog momka polažu velike nade a ovo nije prvi put da Crvena zvezda ima ovakve eksperimente, jedini koji se trenutno izborio je Ričard Odada i on nastupa za Zvezdinu filijalu Grafičar gde pruža solidne partije.


Komentari