Nenad Lalatović šef stručnog štaba FK Vojvodine
Datum: 21.04.2020.

Kategorija: Fudbal

Lalatović: Dovoljno je odigrati još samo četiri kola domaćeg prvenstva


Veliki fudbalski stručnjak Nenad Lalatović, a trenutno šef stručnog štaba FK Vojvodine, izneo je svoje mišljenje kako bi trebalo da se okonča domaće prvenstvo u fudbalu.

Kao neko ko je godinama u trenerskom poslu, i ko je vodio veliki broj superligaša, Lalatović je u izneno, po njemu, najbolje rešenje za okončanje kupa i domaćeg prvenstva:

"Rekao sam još ranije da mislim da bi bilo optimalno da se ove sezone odigra samo 30 kola, plus Kup, te i dalje smatram da je to najbolje rešenje. Naravno, ovo je moj lični stav kao trenera i čoveka iz fudbala, jer evo, prošlo je već skoro 40 dana od kako su igrači na pauzi, a toliko dugo bez zajedničkih treninga ne budu ni između dve polusezone" - Rekao je Lalatović.

Već oko 40 dana traje vandredno stanje u državi, a od danas su mere vlade ublažene, ali još nije sigurno kada će sportisti moći da krenu sa grupnim treninzima, a zatim i sa odigravanjem utakmica. Naravno i kad do toga dođe, javlja se novi problem, a to je kako organizovati raspored utakmica a da ne dođe prenatrpanog rasporeda, jer bi se na taj način povećao rizik od povreda. Trener Vojvodine, Nenad Lalatović, je bio jasan i po tom pitanju:

"Kad se okupimo, biće nam potrebne minimum tri nedelje zajedničkog rada pre nego što počnemo sa odigravanjem utakmica. Ako nakon toga budu morali da igraju previše mečeva za kratko vreme, rizik od povreda biće veliki i time dovode u opasnost svoju karijeru, zbog čega na velikom gubitku mogu biti ne samo oni, nego i klubovi koji imaju mogućnost da zarade od njihove prodaje" – napominje Lalatović.

Nenad Lalatović se kao i ostali građani Srbije pridržava svih preporučenih mera, i nada se da će vanredno stanje što pre proći, ali ističe da nema nameru da se žali na bilo koju meru koju je uvela Vlada Srbije.


(FOTO: Starsport)


Komentari