ling-long-najava-2.jpg
Datum: 06.04.2020.

Kategorija: Fudbal

Sledeće sezone manji broj stranaca u domaćem prvenstvu


Ove sezone na terenima Ling Long Super Lige Srbije smo mogli da gledamo preko 50 igrača sa stranim pasošima. Najveći broj ih je iz zemalja iz regiona, ali ima i Brazilaca, Japanaca, kao i predstavnika iz raznih afričkih država. Takođe postoje i oni sa dvojnim državljanstvom.

Naš akutelni šampion i trenutni lider na tabeli, Crvena Zvezda, ima i najveći broj stranaca u svom taboru, a pre par dana je potpisala sporazumni raskid ugovora sa dva strana igrača.

Mnogi fudbalski stručnjaci su gotovo sigurni da će sledeće godine biti manji broj transfera, a to je i logično ako uzmemo u obzir da mnogi klubovi ne mogu da isplaćaju plate igračima pa su morali da posegnu za dodatnim merama, pa je čak i veliki Mančester Junajted morao da smanjuji plate svojim igračima.

Naši klubovi su takođe smanjivali plate svojim igračima, a nekima ni te mere neće pomoći, jer prihodi su se drastično smanjili a dugovi će nastaviti da rastu, do sad su uspevali da "plivaju" zahvaljujići transferima, ali nažalost ove sezone će to biti drastično smanjeno.

Da li ovo znači da naši klubovi neće prodati nikog? Ne, ali sigurno da neće moći da se nadaju nekim unosnim transferima. Ovakva situacija će najteže pogoditi Zvezdu i Partizan jer su oni najviše prihodovali od takvih stvari, i to će biti sigurno jak udarac na srpski fudbal.

Da li ovo znači veća šansa za domaće igrače? Da, jer ruku na srce i taj relativno mali broj stranaca kod nas je zauzimao poziciju nekom mladom igraču koji bi mogao možda da napravi karijeru kao Dejan Stanković koji je jako mlad zaigrao u prvom timu i napravio sjajnu karijeru. Verovatno da na klupi nekog našeg kluba čuči novi Dejan Stanković, svi znamo nekog Dekija koji nije napravio karijeru iz ko zna kog razloga.

Ukoliko dođe do ovakvog scenarija možemo da očekujemo manje novca u srpskom fudbalu, ali i veći broj mladih igrača na terenima, a samim tim i atraktivniji fudbal i možda nepredvidivije takmičenje naredne godine.

Naravno ovo su samo neka naša predviđanja koja možda nisu tačna, ali ostaje da vidimo.


(FOTO: Superliga.rs )


Komentari