Plate fudbalerima
Datum: 27.04.2020.

Kategorija: Fudbal

Ovi superligaši nisu smanjivali plate svojim igračima


Poznato je da su se mnogi svetski klubovi odlučili da smanje plate svojim igračima kako bi uspeli da redovno isplaćuju plate svim zaposlenima u klubu. Na takav potez su se odlučili i većina naših superligaša, a mnogo manji broj je onih koji nisu primenili nikakve mere.

Poznato je da su Crvena Zvezda i Partizan među prvima u našem prvenstvu smanjili plate svjoim igračima. Ovakva odluka ne čudi mnogo, ako se uzme u obzir kolike plate imaju pojedini igrači večitih, ali svakako su uspeli da opravdaju svoje plate, jer srpski klubovi su već nekoliko godina uzastopno učesnici evropskih takmičenja.

Superligaši koji nisu smanjili plate svojim igračima su Mladost iz Lučana, Čukarički, Inđija i TSC Bačka Topola. Tri kluba se nalaze u gornjoj polovini tabele i zasigurno će i sledeće godine učestvovati u superligaškom nadmetanju, dok Inđija nije baš sigurna što se opstanka tiče. Naravno da su plate igrača Partizana i Zvezde višestruko veće od plata koje imaju igrači ovih klubova, ali ni fudbaleri tih klubova nemaju toliko male plate za naše uslove, jer su uglavnom od hiljadu evra pa na više.

Fudbaleri

U nastavku teksta ćemo vam preneti izjave čelnika ovih klubova koje su dali povodom smanjena plata:

"U našem klubu se poštuju sve mere i odluke donete od strane nadležnih instanci. Jasno je da do daljeg neće biti fudbala, ali naši igrači imaju ugovore. Sve odredbe će biti ispoštovane. Njihove plate za mart su isplaćene, a tako će biti i u ostalim mesecima", izjavio je predsednik Mladosti iz Lučana, Vladimir Đorđević.

"Fudbalski klub Čukarički je u skladu sa svojom poslovnom politikom izmirio sve obaveze iz ugovora koje ima prema igračima i stručnom štabu, zaključno do juna meseca", izjavio je sportski direktor Čukaričkog, Nenad Mirosavljević.

"Smanjenja plata neće da bude, trenutno nemamo premije, a predsednik Janoš Žemberi je dao garancije da smanjenja plata neće biti", izjavio je trener TSC iz Bačke Topole, Zoltan Sabo.

"Ni jednog trenutka nismo razmišljali o tome da bude izvesnih revizija. Uz nekolicinu sponzora i nesebičnu podršku opštine na čelu sa predsednikom Vladimirom Gakom, klub će kad sve ovo prođe funkcionisati normalno. Svi igrači će dobiti ono što je dogovoreno", izjavio je predsednik FK Inđije, Dragan Pilipović.


(FOTO: DW, B92)


Komentari