PROLETER-PARTIZAN_19.jpg
Datum: 08.04.2020.

Kategorija: Fudbal

Velika smanjenja plata u Partizanu


Bilo je za očekivati da će se uprava Partizana odlučiti na ovakav potez. Smanjenje od 50% odnosi se na sve igrače, stručni štab i upravu u periodu od 3 meseca.

Crno-beli su reagovali u skladu sa situacijom, a odluku je podržao i trener Partizana Savo Milošević.

Saopštenje Partizana:
"Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja, a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja.

S tim u vezi, a na osnovu preporuke FIFA (COVID-19 Football Regulatory Issues), Mišljenja Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i članova 116. i 117. Zakona o radu RS, a u vezi sa čl. 137. Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je, na svojoj sednici Upravnog odbora, jednoglasno zaključio sledeće:

UO FK Partizan, uz saglasnost šefa stručkog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto".

Pre Partizana na ovakav korak odlučila se i ekipa Crvene Zvezde...

FOTO: (ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ / RAS SRBIJA)


Komentari