Trening-CZ-09-min.jpg
Datum: 03.05.2020.

Kategorija: Fudbal

Zvezda kreće sutra


Crvena zvezda će sutra posle skoro dva meseca odraditi trening na otvorenom. Trening će biti odrađen u skladu sa instrukcijama Ministarstva omladine i Sporta.

Na terenu će biti dozvoljeno maksimalno deset, ljudi uključujuci i stručni štab. Treninge će predvoditi Dejan Stanković i kondicioni trener Federiko Panonćini. U saopštenju Crvene zvezde povodom nastavka nalazi se sledeće.

Fudbalski klub Crvena zvezda poštuje sve odredbe Vlade Republike Srbije, ne samo za vreme Vanrednog stanja već je i pre njegovog uvođenja primenio sve mere prevencije u borbi sa kovid 19. Uz mnogo atipičnih uslova vezanih za sam proces treninga, a odnosi se na broj fudbalera na terenu, rastojanje među njima i još mnogo detalja, u dobijenim novim Instrukcijama za treninge na otvorenom postoji i niz odredbi koje se odnose na sam proces higijene, kako za sportiste tako i za ostale radnike, od samog ulaska na stadion pa sve do odlaska kući. Klub je takođe izvršio pripremne radnje da se sprovedu sve preventivne mere koje su propisali Vlada i Ministarstva.

Savez još nije doneo odluku o tome kada i kako će se liga završiti. Većina klubova je za to da se odigraju plej-of i plej-aut ali fudbalski Savez Srbije smatra da je bolje da se odigraju samo preostala četiri kola i baraž za opstanak.

Crvena zvezda i dalje nastavlja sa svojim humanitarnim akcijama. Biće nastavljana prodaja ulaznica za prvi sledeći meč na Marakani po ceni od 75 dinara, sav prihod od ulaznica ide za pomoć odelenju za nefrologiju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i manastiru Cerenska reka na Kosovu i Metohiji.

FOTO:FK Crvena zvezda


Komentari