Vanja Udovičić ministar
Datum: 14.04.2020.

Kategorija: Ostali sportovi

Bez publike u nastavku sezone


Ne zna se tačan datum početka sportskih zbivanja kako kod nas tako i u ostatku sveta, sve zavisi od toga koliko će ova pandemija Korona virusom trajati.

Jedno je sigurno, a to je da će se sportska dešavanja upočetku odigravati bez prisustva publike kako ne bi došlo do bespotrebnog izlaganja opasnosti kako samih sportista tako i ljudi na tribinama.

Na ovu temu govorio je i naš ministar sporta i omladine Vanja Udovičić za Tanjug:

"Slušajući savete eksperata, domaćih i SZO, stav je da se do kraja godine sportska takmičenja nastave bez prisustva publike, okolnosti se menjaju iz dana u dan, ali ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će to biti do kraja goldine, ali sam siguran da će bar do septembra, odnosno da će kraj sezone 19/20 biti bez publike".

1992042395e68e177d62b4597253527_orig.jpg

Udovičić je svestan da ova situacija teško pada sportistima, jer je njihova mogućnost treniranja u okolnostima izolacije svedena na minimum.

"Posebno je sada važan rad na psihičkoj pripremi. Nije lako kada znate da su vam takmičenja otkazana, da ste se spremali četiri godine za OI ili kvalifikacije, da je to odloženo, plus pitanja ugovora jer se sponzori povlače. Jako je teško ostati na vrhunskom nivou i biti profesionalan do samog kraja, tu nam je želja da u saradnji sa njima, sa psiholozima, nutricionistima. trenerima, kroz iskustva drugih, pomognemo i omogućimo da ovaj period prođe što bezbolnije".

Upućen je takođe apel svim klubovima i sportistima da je zdravlje najbitinije i da ga trebamo čuvati.

"Bitno je da sačekamo eksperete, najbezbedniji trenutak, da ne srljamo. Biće vremena za sve i da se ponovo na velikim takmičenjima čuje "Bože pravde". - itiče Vanja Udovičić.

FOTO (Pedja Milosavljevic / STARSPORT)


Komentari