3397463_noscale_1uqWY-_t6HOgg.jpg
Datum: 05.05.2020.

Kategorija: Ostali sportovi

Korona virus VS Sport


Pandemija koja je izazvana Korona virusom skoro u potpunosti bacila je sport u drugi plan, većina takmičenja su odložena, a mnoga čak i otkazana.

Kako pandemija ne bi rasla, odluke su morale biti drastične, pa je tako u veoma kratkom roku za svega nekoliko dana došlo do prekida svih velikih takmičenja.

Napravili smo mali spisak takmičenja koja su odložena odnosno oktazana:

Fudbal - Sve najjače lige sveta morale su da otkažu svoja takmičenja kako bi se sačuvali životi. Navijači i gledaoci pored malih ekrana ostali su uskraćeni za gledanje Premier lige, Serie A, Lige 1, Lige Šampiona, Lige Evrope, LaLige... Pored najjačih liga, i one ne tako zamiljive lige sveta za gledaoce morale su da pokleknu pred naletom Korona virusa. Šampionati Srbije, BIH, Hrvatske, SAD, Kine, Japana, Grčke i mnogi drugi morali su biti otkazani.

Pored državnih sampionata oktazano je i Evropsko prvenstvo u fudbalu za 2021.

lige-petice27102014.jpg

Košarka - Sport koji se nalazi u veoma teškoj situaciji. Priroda ovog sporta je da se on igra u zatvorenom prostoru odnosno u halama uz bliski kontakt takmičara. Ako znamo da se korona prenosi kapljičnim putem, jasno nam je da ovde moraju biti sprovedene najoštrije mere zaštite, kako se igrači i svi prisutni ne bi dovodili u opasnost. Otkazana su sva najjača takmičenja poput NBA, Evrolige, Evrokupa, NCCA, ABA lige... Nastavak ovih takmičenja biće pravi ispit za sve.

euroleague-vs-nba.png

Ostali sportovi - Otkazana su mnoga velika takmičenja poput Rolan Garosa i svih ATP i WTP turnira do 8.juna u tenisu, svetski kup u skijanju, start sezone Formule 1/MotoGP, kao i brojni olimpijski kvalifikacioni turniri.

GettyImages-596879170.jpg

rolan-garos-loptica.jpg


Komentari