Čaba Silađi
Datum: 25.04.2020.

Kategorija: Ostali sportovi

Silađi: Rekreativci mogu u teretanu, a profesionalni sportisti i dalje čekaju?


Vlada Republike Srbije objavila je da će od ponedeljka 27. aprila prestati zabrana rada teretanama. Mnogi rekreativci će ponovo moći da krenu sa grupnim ili individualnim treninzima.

Ovo je lepa vest za sve rekreativce, ali to nije slučaj i sa profesionalnim sportistima. Država još nije dala preporuke profesionalnim sportistima da nastave sa svojim aktivnostima, pa su zbog toga mnogi od njih utočište našli u svom stanu ili ličnoj teretani, a to je moguće samo ukoliko sport kojim se bave to dozvoljava.

Srbija je zemlja sporta, a poznato je da smo izuzetno uspešni u sportovima u bazenu. Takođe retko ko od naših vaterpolista i plivača ima olimpijski bazen kod kuće, gotovo niko. Mnogo puta su nas obradovali medaljama sa raznih takmičenja, ali nažalost i dalje im nije dozvoljeno da se vrate u bazene.

Povodom ovih vesti naš nagrađivani plivač Čaba Silađi, koji je sebe opisao kao "Olimpijac sa inženjerskom diplomom koji ne voli paradajz", izneo je sledeći stav na svom twitter profilu:

Podsećanja radi, Silađi je uspeo prošle godine da se četvrti put u svojoj karijeri plasira na Olimpijske igre, pobedom na Svetskom Kupu u Berlinu. Poznato je da su Olimpijske igre odložene za narednu godinu, pod uslovom da se pronađe vakcina protiv korona virusa.

Nadamo se da će država što pre naći rešenje da omogući svim našim učesnicima Olimpijskih igara u Tokiju da što pre nastave sa treninzima kako bi što češće čuli himnu naše države na predstojećim igrama. Svi znamo da su sportisti naši najbolji ambasadori u svetu, a pitanje je koliko će uspešno da brane boje naše države ukoliko uskoro ne nastave sa treninzima.


(FOTO: blic.rs)


Komentari