Liverpool
Datum: 28.04.2020.

Kategorija: Fudbal

Premijer liga mora početi što pre kako bi se podigao državni moral


U Velikoj Britaniji kruže vesti kako traju intezivni sastanci između predstavnika britanskog parlamenta i predstavnika Premijer Lige, a glavna tema tih sastanaka je što raniji početak Premijer Lige.

Svakodnevno u Velikoj Britaniji korona virusom se inficira nekoliko hiljada građana, a od posledica istog umre nekoliko stotina građana. U britanskim medijima kruži vest kako je korona virus pri kraju, kako će uskoro da krene da opada broj novoinficiranih, ali prema zvaničnim podacima ne nazire se kraj pandemije. Stanovništvo je zabrinuto, a više od 20000 građana je do sad izgubilo život od posledica korona virusa.

Premijer Boris Džonson je takođe bio inficiran korona virusom, ali se uspešno izlečio i vratio da rukovodi državom. Nezadovoljstvo građana je sve veće, a Džonson traži rešenje kako bi podigao državni moral. Mnogi građani kritikuju državu da nije preduzela odgovarajuće mere i smatraju je odgovornom za nekontrolisano širenje korona virusa. Ljudi iz vlasti svakodnevno rade na traženju rešenja koji bi bar privremeno uverio narod da parlament obavlja dobro svoj posao.

Boris Johnson

Parlament je već jednom iskoristio igrače Premijer Lige kako bi umirili narod, i to sa svojom kampanjom gde su igrači pozivali građane da ostanu u svojim kućama da se pridržavaju mera parlamenta i da će sve biti u redu. Nije ništa čudno što narod veruje fudbalerima više nego svom parlamentu i to što je uticaj fudbalera u narodu veoma snažan. A parlament je spreman da još jednom iskoristi Premijer Ligu kao svoj spas u teškim danima i to tako što će njen nastavak organizovati što pre.

Nastavkom Premijer Lige bi se stekao utisak među narodom da je situacija dosta bolja, a parlamentu bi to podigao moral u daljoj borbi sa korona virusom. Naravno publika neće smeti da prisustvuje tim mečevima, ali će moći da uživaju u televizijskim prenosima. Da ovo nisu samo neproverene informacija govori i izjava ministra kulture Olivera Daudena.

"Lično sam razgovarao sa funkcionerima Premijer Lige sa ciljem da se što pre aktivira fudbal, kako bi se pružila podrška celoj fudbalskoj zajednici", rekao je britanski ministar kulture Oliver Dauden.

Za sad se ne zna tačan datum nastavka, ali možemo očekivati uskoro da će se neko od zvaničnika oglasiti. Sve se čini da će Liverpul dugo čekanu titulu ipak osvojiti na terenu.


(FOTO: TeamTalk, DailyExpress)


Komentari