Watford
Datum: 20.05.2020.

Kategorija: Fudbal

Šest potvrđenih slučajeva korona virusa u Premijer ligi


Loše vesti stižu nam iz Engleske, jer je potvrđeno čak šest slučajeva korona virusa u Premijer ligi. Prema podacima koji su objavljeni, inficiran je samo jedan fudbaler, i on je igrač Votforda. Takođe, postoje još dvoje inficiranih u Votfordu, ali su oni članovi osoblja.

Barnli je potvrio da je pomoćnik menadžera Barnlija inficiran korona virusom. Postoje još dva slučaja, ali za sad nije precizirano o kome je reč, kao ni to o kom klubu ili klubovima se radi.

Ranijih dana smo imali informaciju da će se Premijer liga nastaviti 12. juna, ali gotovo da je izvesno da će se prekid nastaviti još neko vreme. Većina premijerligaša je testirala svoje igrače, kao i ostale zaposlene, ali se imena uglavnom neće objavljivati, zbog lekarske privatnosti na koju mogu da se pozovu inficirani.

Beskontaktni treninzi u Premijer ligi su počeli, ali to ne isključuje mogućnost da se korona virus proširi ukoliko ima zaraženih. Svi koji su testirani pozitivno će morati da budu u samoizolaciji sedam dana.

Sledeće nedelje je trebalo da se počne sa intezivnijim pripremama za nastavak takmičenja, a koliko će se ti planovi poremetiti ostaje da vidimo. Takođe, predpostavke stručnjaka su da bi Premijer ligi moglo biti potrebno oko 40.000 testova kako bi se sezona završila. Ukoliko uzmemo u obzir cenu jednog testa od 50 evra, koliko ona iznosi kod nas, dolazimo do cifre od 2.000.000 evra.

Uskoro se očekuje sastanak čelnika Premijer lige, a nakon toga ćemo znati šta će biti nastavkom jednog od najpopularnijih fudbalskih ligaških takmičenja na svetu.


(FOTO: aljazeera.com)


1 Komentar

komentar avatar
Nemanja пре 6 месеци
Koji je to igrac???