6803604817_fb85bb2a9a_b-compressor.jpg
Datum: 07.04.2020.

Kategorija: Tenis

Masters u Madridu: Igrači menjaju rekete kontrolerima


Najbolji svetski teniseri menjaće rekete kontrolerima tokom ovog meseca, pošto su odrgnizatori Mastersa u Madrisu odlučili da oraganizuju virtuelno takmičenje.

Novac koji bude prikupljen tokom turnira biće upućen slabije rangiranim teniserima i teniserkama koji su zbog Korona virusa ostali bez glavnog izvora primanja.

Turnir će se odžati putem video igre "Tennis World Tour" i trajaće od 27. do 30. aprila. Ovaj virtuelni turnir će okupiti sve najveće svetske zvezde koje će se boriti za titulu vitrulenog šampiona iz svojih kuća.

Povodom ove vesti oglasio se i direktor Madrid Opena-a teniser Felisijano Lopez koji je izjavio: "Organizovali smo turnir za profesionalne igrače koji je istinit kao i uobičajeni Mutua Madrid Open, a da oni ne moraju napustiti svoje domove"

Nagradni fond virtuelnog turnira biće 150.000 evra, muški i ženski deo turnira imaće jedan broj pojedinačnih učesnika, po 16.

Pobednici turnira će odlučiti koliko novca če donirati svojim slabije rangiranim kolegama.

Uz ovo biće organizovani i humanitarni mečevi gde će svoje snage odmeriti profesionalni igraci video igrica sa teniserima.

ATP i WTA su podržali ovaj projekt i izjavili su da će i oni pružiti potrebnu pomoć slabije rangriarnim teniserima i teniserkama.


Komentari