evuwshj8svaurp6hrpnfpc1dp.jpg
Datum: 25.04.2020.

Kategorija: Tenis

Nadal protiv Mareja, Kiki Bertens brani titulu


Kada se razgovaralo o favoritima za osvajanje turnira u Madridu, ime na usnama većine ljudi je bilo Rafael Nadal, petostruki šampion madridske šljake, ali ove godine će stvari biti drugačije kao i uslovi odigravanja turnira.

Govorimo naravno u virtuelnom turniru koji će se održati od 27. do 30. aprila putem video igre "Tennis World Tour".

Tokom jučerašnjeg dana supervizor ATP, Lars Graff i supervizor WTA, Giulia Orlandi održali su žreb na kojem su napravljene 4 grupe po 4 igrača u obe konkurencije. Po dva najbolja iz svake grupe idu u četvrtfinale.

1587746705_688810_1587746822_noticia_normal.jpg

Kada govorimo o muškoj konkurenciji odmah na prvi pogled vidimo da će grupa 1 biti "grupa smrti". U njoj se nalazi petostruki šampion i trenutni broj 2 svetskog tenisa, Rafael Nadal. Pored njega tu su jos Gael Monfis, Denis Šapovalov kao i povratnik Endi Marej.

U grupi 2 se nalaze dva velika prijatelja Dominik Tim i Denis Švarcman, pored njih tu je i američki bombarder Džon Isner kao i penzionisani David Ferer.

Na drugom delu žreba u grupi 3 nalazi se prošlogodišnji finalista Madrid opena, Stefanos Cicipas. U borbi za prva dva mesta u ovoj grupi boriće se Fabijom Fonjinijem, Kejom Nišikorijem i Francisom Tiafom.

U poslednjoj, četvrtoj grupi nalazi se prošlogodišnji šampion Aleksandar Zverev. Da bi se ponovo domogao titule prvo je potrebno da prođe grupu u kojoj su još David Gofan, Karen Hačanov kao i Lukas Pui.

Ništa manje zanimljivo neće biti ni u ženskoj konkurenciji gde će Kiki Bertens pokušati da odbrani titulu iz prošle sezone.

U grupi 1 imamo jedinu špansku predstavnicu Karlu Suarez Navaro, pored nje tu su još i Belinda Benčić, Karolina Pliškova i Fiona Fero. Grupu dva sačinjavaju Elena Svitolina, Džoana Konta, Viktorija Azarenka i Sorana Kristea.

Treća grupa deluje kao najjača, u njoj su Bijanka Andresku, Medison Kiz, Kristina Mladenovič i Karolina Voznijacki.

Šapionka 2019. godine Kiki Bertens se nalazi u četvrtoj grupu, tu su još i Andželi Kerber, Dona Vekić i Eženi Bušar.

"Imali smo sjajan odziv svih igrača. Od prvog trenutka kada je inicijativa započeta, bili su spremni da pomognu. Ovo je prvi virtuelni turnir, siguran sam da će biti spektakularno". izjavio je direktor Madrid Opena Felisijano Lopez.

Turnir u Madridu doniraće 50.000 eura Madridskoj banci hrane kako bi se smanjio socijalni uticaj pandemije COVID-19. Uz to nagradni fond turnira je 300.000(150.000 u obe konkurencije). Šampioni u obe konkurencije će moći da odluče koliko će novca donirati slabije rangiranim teniserima i teniserkama koji su trenutno u ekonomskim problemima zbog Korona virusa.


(FOTO:madrid-open.com)Komentari