Pomoć slabije rangiranim teniserima
Datum: 19.05.2020.

Kategorija: Tenis

Novakova akcija pomoći slabije rangiranim teniserima uspešno realizovana


Novakova ideja pomoći slabije rangiranim teniserima, to jest' onim teniserima koji se nalaze od 101. do 500. pozicije na rang listi je uspešno realizovana. Velika buka se u svetu tenisa digla oko ovoga, pa su se mnogi teniseri žalili kako pomoć nije lepo raspoređena, pa do toga da ne žele da učestvuju u akciji.

Naravno na kraju se našao kompromis, pa tako igrači koji su zaradili u predhodnih godinu dana više od 250.000 evra nisu bili obuhvaćeni ovom akcijom. Pomoć su prikupljali svi teniseri koji su rangirani od 1. do 100. pozicije na rang listi.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, predsednik udruženja ATP igrača, zahvaljujući oduševljenju većeg broja tenisera ovom njegovom inicijativom, je za oko mesec dana uspeo da prikupi značajnu svotu novca. Naime, svakom teniseru koji je uspunjavao uslove za pomoć je uplaćeno na račun 4.325 dolara. Ovo je jednokratna pomoć, a nije isključeno da se nastavi i sledećeg meseca.

Započete su i organizacija turnira koji takođe služe kao pomoć slabije rangiranim teniserima. Jedna od lepših stvari je to što su se teniseri ujedinili i pomogli su svojim takoreći rivalima kako bi i sam tenis mogao da opstane.

Ohrabruje i činjenica da su Novak Đoković, Rafel Nadal i Rodžer Federer bili izuzetno složni povodom ove akcije, kao i da su spremni da se zajedničkim snagama odazovu svakoj sledećoj akciji. Nažalost, postoje i oni koji nisu bili oduševljeni da pomognu svojim rivalima, ali sve je to život.


(FOTO: serveandvolleytennis.com)


Komentari